Tech. żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharze: zna specjały kuchni hiszpańskiej oraz regionalne Andaluzji, potrafi je nazwać i wskazać ich skład oraz procedurę przygotowania, zna skład wydawanych dań, obsługuje urządzenia/maszyny stosowane w restauracji, przygotowuje: potrawy główne, desery, ciasta, napoje;
Tech. ekonomiści: przygotowanie korespondencji służbowej, sprawozdań, raportów, notatek, protokołów, stosuje oprogramowanie biurowe, klasyfikuje i archiwizuje dokumenty, przetwarza informacje: bazy danych/arkusze kalk., przygotowuje i prezentuje analizy danych, zestawienia statystyczne (słownie/tekstowo/graficznie);Tech. pojazdów samochodowych / mechanicy pojazdów samochodowych: obsługuje podnośnik hydrauliczny, diagnozuje i naprawia: światła, układ kierowniczy i hamulcowy, zna zasadę budowy, diagnostyki i serwisowania układu napędowego, przeprowadza pełną diagnostykę i geometrię kół, zna zasadę budowy, diagnostyki i realizuje naprawy silników: spalinowego i wysokoprężnego;